Veilig je iPhone of iPad uitlenen aan kinderen

Geplaatst in: Kinderen en technologie 0

Telefoons en tablets zijn anno 2015 niet meer weg te denken uit de maatschappij. Waar de ouders van nu nog zijn opgegroeid met buiten spelen en cassettebandjes afspelen, kunnen de kinderen van nu zich geen wereld meer zonder internet, telefoons of tablets voorstellen. Hoe kun je nou veilig je iPhone of iPad uitlenen aan kinderen? Wij leggen je in 3 eenvoudige stappen uit, hoe je dit in kan stellen.

 

Ouderlijk toezicht instellen stap 1

Ga op je iPhone of iPad naar de Instellingen app. Deze kun je op één van je home screens vinden. Ga vervolgens naar het kopje Algemeen (zie afbeelding hieronder).

ouderlijk-toezicht-instellen-op-ipad-en-iphone-stap1

 

Ouderlijk toezicht instellen stap 2

Ga nu in het rechter menu naar Beperkingen (zie afbeelding hieronder)

ouderlijk-toezicht-instellen-op-ipad-en-iphone-stap2

 

Ouderlijk toezicht instellen stap 3

Ga nu naar Schakel beperkingen in (zie afbeelding hieronder). Er wordt nu gevraagd om een code in te voeren (geef deze niet aan je kinderen). Vervolgens kun je aangeven welke applicaties de kinderen wel of niet kunnen gebruiken. Een mooie extra functie is het toegestaan materiaal wat je onderaan vindt. Hier kun je een leeftijdsgrens voor films, series, muziek, boeken en applicaties opgeven.

ouderlijk-toezicht-instellen-op-ipad-en-iphone-stap3

 

Ondanks dat kinderen nu veiliger op je iPhone of iPad kunnen spelen, is het geen 100% waterdichte oplossing. Weten wat je kinderen online doen, is altijd beter dan welk programma dan ook. Telefoons uitlenen aan kinderen is dan ook geheel op eigen risico. Mocht je ze toch op je iPhone of iPad laten spelen, dan ben je met deze tip wel een stuk veiliger bezig.

 

Hoe bescherm jij je kind online? Help andere ouders en opvoeders en laat het weten in de reactie`s hieronder.

Heb je vragen na aanleiding van dit artikel, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.
Spelfouten of taalfouten ontdekt? Geen paniek, wij zijn ook maar mensen. Stuur ons even een email met de fouten. Wij zullen dit dan z.s.m. aanpassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.