Met 2 simpele vragen, heel het gezin laten praten

Geplaatst in: Leuk voor het gezin 0

Heel het gezin laten praten met maar 2 vragen. Dat klinkt onwaarschijnlijk toch? Wij konden het een aantal jaar geleden ook niet geloven, maar deze 2 vragen zijn hier tijdens het avondeten niet meer weg te denken. Wij vertellen je wat deze 2 vragen zijn en hoe je niet alleen je kinderen, maar ook je partner aan het praten krijgt.

Hoe werkt het

Zoals gezegd is het voor ons een vaste prik geworden tijdens het avondeten. Ga lekker met ze allen aan tafel zitten en stel tijdens het eten aan iemand de volgende vraag:

“Wat was je hoogtepunt vandaag”

Diegene waaraan de vraag is gesteld mag nu vertellen wat zijn of haar hoogtepunt was voor die dag. Dit kan in het geval van een kind bijvoorbeeld zijn, dat hij of zij een goed cijfer heeft gehaald op school. Bespreek dit onderwerp of stel er vragen over zoals je normaal ook zou doen. Zodra jullie klaar zijn met het hoogtepunt te bespreken, stel je aan dezelfde persoon de vraag;

“Wat was je dieptepunt vandaag”

Nu mag diegene vertellen wat zijn of haar dieptepunt was voor die dag. Bijvoorbeeld dat hij of zij gepest is op school. Ook hier bespreek je dit onderwerp en stel je er eventueel vragen over zoals je normaal ook zou doen. Zodra het kind of ouder helemaal is uitgesproken over zijn hoogte en dieptepunten, mag hij of zij de vraag aan iemand anders stellen. Dit herhaal je totdat iedereen in het gezin aan de beurt is geweest.

Je hebt nu met 2 simpele vragen heel het gezin aan het praten gekregen. Wij kunnen hier niet meer aan tafel zitten, zonder dat iemand de vraag stelt “wat was je high vandaag”? Het zal niet lang duren, voordat het ook bij jullie aan tafel gebeurt!

Wat als je geen hoogte of dieptepunten hebt?

Hier kunnen we kort over zijn, je hebt namelijk elke dag hoogtepunten en dieptepunten. De referentie ligt alleen per dag anders. Zelfs als je heel de dag op de bank televisie hebt gekeken, zal je een hoogtepunt en dieptepunt hebben. Er was bijvoorbeeld een serie op die je leuk vond dus dat is je hoogtepunt. Je dieptepunt kan dan bijvoorbeeld zijn dat je niks het uitgevoerd die dag. (het is slechts een voorbeeld)

Wat doe jij om het gezin aan het praten te krijgen? Help andere ouders en opvoeders en laat het weten in de reactie`s hieronder.

Heb je vragen na aanleiding van dit artikel, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.
Spelfouten of taalfouten ontdekt? Geen paniek, wij zijn ook maar mensen. Stuur ons even een email met de fouten. Wij zullen dit dan z.s.m. aanpassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.